PRŽENE PAPALINE SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM

PRŽENE PAPALINE SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM
Nov 15, 2017
PRŽENE PAPALINE SA BELIM LUKOM I PERŠUNOM

Priprema:


Smrznute girice ili papaline stavite u hladnu vodu u kojoj ste otopili kašiku soli.  U vodi ih ostavite dok se ne odmrznu. Odmrznutu ribu stavite na kuhinjski papir da se dobro prosuši. Ako ne volite (ili prostije rečeno vam se gadi ) da ih jedete neočišćene, možete ih očistiti tako što ćete ih jednom rukom uhvatiti za glavu, okrenuti je i izvući zajedno sa iznutricama. 

Osušene girice još malo posolite, pobiberite i uvaljajte u brašno. Pecite ih u dobro zagrejanoj masnoći tj. ulju dok ne postanu krckave. Ovako pržene su idealne kao meze uz hladno pivo ;)

Ako hoćete da od girica ili papalina napravite ručak, uz npr. krompir salatu sa blitvom, napravite za njih preliv: u šolji za kafu izmešajte jednu iseckanu vezicu peršunovog lista (možete dodati i mirođije ako volite), sok od jednog limuna, 2 kašike maslinovog ulja i 2 iseckana čena belog luka. Preliv dobro izmešajte i prelijte preko girica koje ste stavili u dublji tanjir. Girice, papaline... ovako pripremljene imaju čak i za moje pojmove odličan ukus.  A što je najbolje, od girica na taj način dobijate i jedan veoma jeftin ručak.

Sastojci za četri osobe:


  • 1 kg zamrznutih ili svežih papalina
Zamrznute papaline u Lamargo ampalaži kao i rinfuzno pakovanje, možete poručiti direktno i sa našeg FishMarket-Lamargo Shop-a kao i u svim većim marketima.


Izvor: www.kuvarancije.com

Dodaj komentar